x-tapp.se

Reparera glappa leder säkert. 

Spel mellan tapp och tapphål som uppkommer i tappförband på anläggnings- och skogsmaskiner när maskinerna blir äldre, är välkända problem för de flesta maskinentreprenörer. När maskinen är ny är tapp- och håltoleranserna mycket exakta, men hålet är oftast större än tappen för att montering av tappen ska vara möjlig.

Med tiden växer monteringsspelet mellan tapp och hål när förbandet utsätts för slitage och stötar under arbetet, och hålen i fästöronen formas ovala.Typiska ställen där fästöronen blir ovala är tappförband för sväng och styrcylindrar på entreprenad / skogsmaskiner, på grävmaskiners bommar och även på skogsmaskinskranar.

 

x-tapp

 
x-tapp konisk ände     x-tapp rak tapp
Hjo Bult med konisk ände     Traditionell rak tapp

 

Inga långa driftstopp och reparationen är permanent!

Hjo Bulten är en enkel, snabb och garanterat säker lösning på problemet. Din besparing i pengar blir tydlig när du reparerar slitna fästöron med en konisk Hjo Bult. Både montering och demontering sker enkelt och kan utföras med maskinen kvar på arbetsplatsen. Inga transportkostnader för maskinen, ingen svetsning eller maskinbearbetning, inga dyra och långvariga driftstopp. Trots snabbheten och enkelheten blir det reparerade tappförbandet fullständigt fritt från spel.

Detta innebär kostnadseffektivitet och driftsäkerhet under maskinens återstående livslängd! När en Hjo Bult har monterats i tappförbandets fästöron, kan man glömma problem som orsakas av slitage. Ett Hjo Bultförband är fritt från spel.

 

 
   

Så här fungera Hjo Bulten:

A  

Hjo Bulten monteras i stället för den ursprungliga tappen, direkt i de slitna fästöronen utan svetsning eller brotschning.

B  
Underläggsbrickan trycker konhylsan över tappens koniska del.

C  
Konhylsan vidgas i sidled i det slitna fästörat och eliminerar allt spel.

D  
Beroende av det tillgängliga utrymmet kan åtdragningen vara placerad i båda ändarna eller i ena änden.

   x-tapp abcd